Storbritannien og Irland står som eneste budgivere for EM 2028 efter Tyrkiets tilbagetrækning

Facebook
Twitter
LinkedIn

EM 2028 tegner til at blive en begivenhed af historiske dimensioner, da Storbritannien og Irland nu står som de eneste budgivere til værtsskabet, efter Tyrkiet har trukket sig for at fokusere på EM 2032 sammen med Italien. Dette åbner op for en spændende mulighed for fodboldfans i både Storbritannien, Irland og hele Europa, idet to af de mest fodboldglade nationer slår sig sammen for at byde på et spektakulært EM.

Tyrkiets Sammenslutning med Italien for EM 2032

Tyrkiet valgte at forene kræfter med Italien i juli i håb om at styrke deres bud på EM 2032, en beslutning som siden er blevet godkendt af UEFA. Selvom Italien udelukkende bød på værtsskabet for EM 2032, havde Tyrkiet oprindeligt lagt bud ind på både EM 2028 og EM 2032. Deres beslutning om at trække sig fra budgivningen for EM 2028 lægger nu en unik mulighed i hænderne på Storbritannien og Irland.

Storbritannien og Irlands Bud på EM 2028

Storbritannien og Irland har forelagt et spændende bud, som inkluderer ti stadions fordelt over de to lande. Blandt disse er Hampden Park i Glasgow, Principality Stadium i Cardiff, Aviva Stadium i Dublin og det legendariske Wembley Stadium i London. Derudover inkluderer buddet også to endnu ikke opførte stadions, Casement Park i Belfast og Bramley-Moore Dock i Everton, som lover at tilføje en moderne flair til turneringen.

De endelige beslutninger om værtsskabet for EM 2028 og EM 2032 vil blive truffet af UEFA’s eksekutivkomité på et møde den kommende tirsdag. Præsentationerne på dette møde vil spille en vigtig rolle i beslutningsprocessen, som vil tage hensyn til indholdet af budindsendelserne før en endelig afgørelse træffes.

EM er mere end bare en fodboldturnering; det er en fejring af sport, kultur og samhold på tværs af kontinentet. Med Storbritannien og Irlands bud på EM 2028, er der lagt op til en fodboldfest uden lige, som vil bringe glæde og spænding til fans fra hele Europa. Og mens vi venter på UEFA’s officielle afgørelse, kan fans begynde at drømme om de uforglemmelige oplevelser, der venter i 2028. Glem ikke at besøge vores hjemmeside for at sikre dig din EM fodboldtrøje, og vær klar til at støtte det danske herrelandshold, når den tid kommer!

Hvad syntes du ?

Klik på en stjerne for at give din bedømmelse!

Gennemsnitlig bedømmelse 0 / 5. Antal stemmer 0

Ingen klik endnu, du kan blive den første!

Læs videre herunder